Kültürel Değerler

Gölyazı Filli Boya ile Renklendi

Tarihi Gölyazı Beldesi, Filli Boya Renkleri ile Yeniden Canlandı…

Bursa Ulubat Gölü’nde merkezi karaya bir köprü ile bağlı kışın ada, yazın yarımada olan M.Ö. 7. yüzyıl Antik Yunan medeniyetinin izlerini taşıyan ve 3500 yıllık geçmişe sahip “Gölyazı” beldesi Filli Boya’nın sponsorluğunda 2005 yılında “Gölyazı Yöresel Dönüşüm Projesi” ile yeniden canlandırıldı.

Gölyazı Beldesi’nin uluslararası bir açık hava sanat parkına dönüştürülmesinin amaçlandığı proje kapsamında Filli Boya, görsel sanatçı Gül Ilgaz, Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) ve Gölyazı Belediye Başkanlığı el ele vererek beldeyi yeni bir çehreye kavuşturdu.

Filli Boya’nın katkılarıyla hayata geçirilen proje kapsamında 2005 yılında 15.000 metrekare alan içerisinde bulunan 200’den fazla bina Filli Boya ürünleri ile sanatsal bir harmonide boyandı.

2005 yılı Temmuz ve Ağustos ayı boyunca süren çalışmalar kapsamında, Filli Boya’nın projeye sağladığı boya ve ekipman ile belde sınırları içinde bulunan mekanların dış yüzeyleri yenilendi. Boyama çalışmalarında kırmızı ve yeşil gibi doğal renkler tercih edilerek sanatsal bir harmoni yakalanması sağlandı.

Gölyazı’nın uluslararası açık hava sanat parkı haline getirildiği, çehresinin değiştirilerek yeni bir kimlik kazandırıldığı çalışmalarda yapıların boyama işleri TOG üyeleri ile yurtdışından gelen yabancı öğrenciler tarafından gerçekleştirildi.

Kendi alanında Türkiye’de bir ilk olan “Gölyazı Yöresel Dönüşüm Projesi” kapsamında halk ile imece usulü gerçekleştirilen çalışmalarla gerek belde evlerinin gerekse meydanda yer alan yapıların beldenin doğal dokusu bozulmadan korunması sağlandı.

Filli Boya’nın katkılarıyla hayata geçirilen “Gölyazı Yöresel Dönüşüm Projesi” kapsamında cazibe merkezi haline getirilen Gölyazı beldesi Türk turizmine yepyeni ve özgün bir belde olarak kazandırılmış oldu.

Kültürel Değerler
Kültürel Değerler
Kültürel Değerler

Milli Saraylar Projesi

Tarihimize ışık tutan Milli Saraylarımız, Filli Boya ile Koruma Altına Alındı.

Tarihimize ışık tutan ve zengin kültürümüzü yansıtan, aynı zamanda milli değerlerimizi ve kültürümüzü gelecek nesillere aktarmak için önemli bir araç olan Milli Saraylarımız, 2005 – 2011 yılları arasında Filli Boya ile koruma altına alındı.

Kültürel Değerler
Kültürel Değerler

"Tarihi Hasankeyf Çarşısını İyileştirme" Projesi

Unesco tarafından Dünya Mirası Kriterleri'nin onda dokuzuna sahip olma özelliği taşıyan, en az 10.000 yılı aşkın tarihe, etkileyici doğa ve kültürel mirasa sahip, her yıl 2 milyona yakın yerli ve yabancı turistin ziyarette bulunduğu, ülkemizin güneydoğusunda yer alan Hasankeyf ilçesinin çarşısı Filli Boya ve Doğa Derneği işbirliğiyle 2011 yılında sürdürülen çalışmalarla yeniden hayat buldu.

Kentin can damarını oluşturan Hasankeyf çarşısının doğal karakterinin korunarak yenilenmesinin, kente ekonomik, sosyal katkı sağlanmasının amaçlandığı "Tarihi Hasankeyf Çarşısını İyileştirme Projesi" kapsamında çarşı Filli Boya ürünleriyle yeniden renklendirildi. Proje kapsamında Hasankeyf çarşısının bütününü kapsayan ahşap gölgeliklerin takılarak, Hasankeyf'e özel tasarlanan tabela ve yeni aydınlatmaların asılması sağlandı.

Yapımı süren Ilısu Barajı'nın suları altında kalma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığı için hiçbir yatırımın ve iyileştirmenin yapılmadığı Hasankeyf İlçesi'nde proje kapsamında çarşıdaki tüm cepheler, doğramalar temizlenerek Filli Boya tarafından temin edilen ürünlerle kente uygun bir renge boyanarak, eski tabelalar yerine özel tasarlanmış ahşap tabelalar asıldı.

Filli Boya'nın desteğiyle hayata geçen "Tarihi Hasankeyf Çarşısını İyileştirme Projesi" ile ülkemizin en değerli kültürel varlıklarından olan Hasankeyf'te hayatın devam etmesine gelecek nesillerine taşınmasına katkı sağlanmıştır.

Kültürel Değerler
Kültürel Değerler
Devamını gör.. Gizle..